Apartheid i Oslo?

Først leser jeg en sak om at Bjerke videregående skole i Oslo deler elevene inn i klasser etter etnisk bakgrunn. Blir bekymra. http://www.dagsavisen.no/innenriks/article523898.ece

I dag rammer ordningen elevene på Bjerke, på langsikt vil det ramme hele samfunnet. Du kan ikke løse problemer ved å skape skiller mellom elever og sette de opp mot hverandre.  Det vil bare skape enda større problemer.

Jeg synes det er ekkelt å tenke at noen av de som har ansvar for utdanning kan ha sånne rasistiske tanker.

Skolebyråd Torger Ødegaard reagerte på inndelingen og beordret Bjerke til å endre praksis. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen ba om rapport fra Torger Ødegaard. Skole-Norges øverste ledelse gikk ut mot inndelinga. Det er bra at det kommer reaksjoner på inndelinga på skolen, men hvorfor reagerer vi ikke når den inndelinga er blant skoler?

I dag er Oslo-skolen etnisk delt. Skoler som ligger på østkanten for eksempel Tøyen og Mortensrud har ca 95 % elever med innvandrerbakgrunn, mens skoler på Oslo Vest har like høy andel med etnisk norske elver. Dette er ikke noe nytt i Oslo-skolen, men en utvikling som ikke skaper like store reaksjoner.

Så kom jeg over dette:

Elevene ordner opp❤

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s