Fra roser til fakler

Etter hendelsene 22.juli samlet vi oss og holdt rosene oppe. Flere tusen var ute i gatene og vi sto sammen. Det var helt fantastisk og det var det Norge trengte den dagen.

I dag trenger vi å stå sammen igjen, nå med fakkel. Vi må beholde det samholdet som vi hadde. Vi må bruke det til å viske ut rasisme. Den stoltheten vi hadde, fordi nesten alle var ute, hvite og svarte på tvers av religioner mot terroren. Den stoltheten må vi fortsett ha. Vi beviste hvor fantastisk mangfoldet var.

Mangfold er ikke bra bare på Rådhusplassen med roser, men også på arbeidsplassen, på skolen og på bussen. Det mangfoldet bør gjøre oss stolt, også andre steder.

Vi skal bære fakler denne gangen. Vi har valgt våre kamper. Vi skal bekjempe rasisme. Både kvinnebevegelsen, den antirasistiske bevegelsen og fagbevegelsen i Norge står under samme parole: Ja til mangfold, nei til rasisme.

Rett etter bombeangrepet opplevde mange av oss å ikke være en del av det såkalte samholdet. Jeg var redd og trist fordi byen min ble bomba, men også redd og trist fordi det var nazihilsner i parken, en ung muslim ble kasta av bussen og andre fikk drittslenging. Jeg var utenfor i noen timer. Så kom vi sammen igjen.

Skal vi fortsette å stå sammen eller la oss splitte? Jeg skal stå på Youngstorget med en fakkel i dag klokka 17.00. Vi du stå med meg?

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s