Arrogant av regjeringa

Flere bedrifter får store bøter for at de lar papirløse flyktninger få jobbe hos dem til tross for at regjeringen har fratatt dem retten til det. Det er arrogant av regjeringen å fullstendig overkjøre lokalpolitikerne som veit hvordan situasjonen er, selv de fra sitt eget parti, ved å unnlate å gripe inn i saken.

I dag finnes det mange store firmaer som driver systematisk sosialdumping, de slipper unna. Dem som ikke slipper unna, det er de som gir sine papirløse arbeidere en ordentlig lønn og behandling. Det er andre tiltak som burde komme i bruk for å hindre at folk er i svart arbeid.

Regjeringen tvinger folk til å jobbe svart. Forsøk på å gjøre det på en ordentlig måte og betale skatt blir straffa. Det vanligste i Norge er å jobbe og betale skatt. Asylsøkere og ureturnerbare som prøver å gjøre det samme får klart beskjed om at de ikke får lov til å være som oss andre. De får ikke lov til å ha samme plikter og rettigheter som oss. Dette splitter folk!

Flere kommuner har gått inn for arbeidstillatelse til papirløse, SSBs årlige undersøkelse av holdninger til innvandrere viste nylig at ni av ti mener at innvandrere bør ha samme mulighet til arbeid som nordmenn. Det er på tide at regjeringen følger med.

UDI publiserte nylig rapport om arbeidstillatelse. Der konkluderer de med at den nåværende ordningen bør modifiseres og legitimeres på en annen måte, eller til og med avskaffes. Har skrevet om den rapporten tidligere.

Hvorfor vil ikke regjeringen høre på folk, rapporter og lokalpolitikere?

Har kommentert saken både på Utrop og VG/NTB

Dette kommer samme dag som jeg leste om Fafo sin nye undersøkelse. Et utenlandsk navn reduserer sannsynligheten for å bli kalt inn til intervju med omlag 25 %. Undersøkelsen ble gjort ved å sende falske søknader til forskjellige arbeidsplasser med nesten samme kvalifikasjoner, men forskjellige navn.

Dette beviser hvor mange barrierer vi må gjennom bare for å få jobbe. Først: regjeringens harde, umenneskelige regler. Sist: arbeidsgivernes rasistiske holdninger.

La folk bidra, la folk jobbe!

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s